Voorstelling

Voordat, de keuze van bouwmaterialen bepaald, naast economische en functionele overwegingen, de bekwaamheid en ervaring van fabrikanten die de specifieke kwaliteiten kende en daarom bestemd verschillende materialen verschillende situaties.

De fundamenten voor elk boek waren architectonische hout, steen en aarde. De man draaide zich om deze materialen om zijn woning te bouwen. Het gebruik van mortel en pleistermortel, geboren met de ontdekking van metselwerk, is geëvolueerd met de kennis van materialen en constructietechnieken.

Tot de ontdekking en distributie van cement, kalk is geweest in zijn verschillende vormen en toepassingen, het basiselement van de compositie van conglomeraten voor de bouw.

Na ongeveer een eeuw van de vergetelheid, nu keren we terug naar het gebruik van dit bindmiddel waarvan de natuurlijke kwaliteiten zijn te vinden het meest geschikt is voor de kwaliteit van het leven in gebouwen te zijn.

Zoals in het verleden, is het nog steeds noodzakelijk om onderscheid te maken tussen goed en niet zo goed kalk natuurlijke en kalk kunstmatige mengsels .

Deze eerste onderscheid, moeten we aandacht besteden aan de methode en de techniek voor het bereiden van bindmiddelen en daarvan afgeleide producten, omdat het vaak van invloed op de functionaliteit.

De verhoudingen van de bestanddelen van het mengsel worden beschouwd als men wenst te verkrijgen kwaliteiten en veranderd worden. De basiscomponenten van het mengsel water, het bindmiddel en het inert materiaal.

Grafische

WATER

Water, evenals het bindmiddel en het inerte materiaal speelt een specifieke rol, uitgaande van een vitale functie in de kwalitatieve bepaling van het mengsel. Als het bindmiddel en het inert materiaal, moet het water voldoen aan de kwaliteitscriteria en specifieke hoeveelheid wiens afwezigheid kan de uitkomst beïnvloeden.

Voorstelling graphique-eau-sopas

BINDER

Een bindmiddel (of binder) is een stof die, indien gemengd met water, vormt een pasta die uithardt met tijd volgde een beleid aan de materialen waarmee het in contact.Voorstelling graphique-liant-sopas
Het specifieke kenmerk wordt gelinkt aan een correcte relatie met de andere bestanddelen van het mengsel.

INERTE GOEDEREN

Het inerte materiaal is de van niet reactief deel van het mengsel dat, wanneer toegevoegd aan het bindmiddel werd van kant een collaborante voor fysische karakterisering. Het definieert effectief de mechanische eigenschappen van het mengsel bepaalt de vormvastheid en bepaalt de duurzaamheid van de constructie.
Hoe groter de maximale afmeting van een inert product (maar opzichten correct grootteverdeling), hoe kleiner het specifiek oppervlak van contact tussen het bindmiddel en / of inerte water en het produkt zelf. De hoeveelheid water die nodig is om een ​​mengsel met gelijke kwaliteiten van gebruik produceren vermindert dus evenredig met de toename van de maximale grootte van de inerte product, met positieve effecten in termen van kracht. De geharde composietmateriaal een mortier, als de mechanische eigenschappen afhangen van het bindmiddel (matrix) als het inerte product (load). Het is dus onvermijdelijk dat de mineralogische samenstelling en verschillende kristallijne aard van deze beïnvloeden de sterkte van het droge mengsel. In dit verband, het inerte silica product met optimale mechanische eigenschappen garandeert.
Voorstelling graphique-dimension-sopasVoorstelling graphique-produit-sopas

DRY

Ontvochtigen een muur structuur betekent het verwijderen van het overtollige water door verdamping door het herstel van de vochtbalans. Het beste resultaat wordt verkregen door geopend de kleinst mogelijke weerstand tegen de doorgang van stoom rechtstreeks op het gebouw vermeden stratificatie systeemrendement kunnen dalen.

Onze producten bevatten geen voorbehandeling nodig, ze rechtstreeks van toepassing op het werk eerder gewijzigd sinds het bindmiddel van natuurlijke hydraulische kalk heeft de chemische en fysische eigenschappen die voor een optimaal resultaat. Wij raden een bezoek aan een van onze medewerkers voor de operatie, en in complexe gevallen, een van onze technici.

CONSOLIDATIE

Het principe van het meten van consolidatie activiteiten is gebaseerd op het criterium van de « capaciteit » compliant bij afrekening aan de homogenisering van de consolidatie. Het vullen van de holten met een geschikte mechanische eigenschappen in overeenstemming met betrekking tot de bestaande structuur materiaal verbetert lastverdeling van de sterkte van het metselwerk.

Hierdoor voorkomt de vorming van spanringen door de aanwezigheid van heterogene massa kan verschijnselen beschadigingen zoals scheuren, condensatie, zwaardere structuur die afbraak veroorzaken versnelt.

BEHOUD EN HERSTEL

De benadering van het complexe onderwerp van herstel en het behoud van de culturele evaluatie van het probleem gezien als de kennis van de samenstelling van het gebouw. Op basis van deze evaluatie, ontwikkelen we de op maat rekening houdend met de specificiteit en de uniciteit van elk gebouw voor interventie oplossingen.

Met andere woorden, we tijdig antwoord op het product met de meest relevante fysisch-chemische, mechanische en kleur brengen elke transactie.

WARMTEBEHANDELING

De economie en de kwaliteit van leven zijn de basiselementen van isolatie van een gebouw. De economie komt voort uit de kosten-batenverhouding geassocieerd met een lager energieverbruik voor het beheer van de verwarming of koeling; kwaliteit van het leven zelf wordt bepaald door de omstandigheden die door het beveiligingssysteem geïnstalleerd.

De rol van de vochtigheid essentieel in beide gevallen. Het is deze overweging dat het idee geboren werd « VOLCALITE » een coating van minerale hydraulische kalk isolatie.

ORGANISCHE ARCHITECTUUR

Bouwen in harmonie met de natuur is een morele verplichting dat iedere ondernemer op verantwoorde wijze moeten omarmen om het milieu dat wordt nagelaten aan toekomstige generaties te beschermen. Het principe van de organische architectuur moet voldoen zowel aan de beste voorwaarden van materiaal compatibiliteit met het gebouw dat de laagste interferentie productiesystemen ten opzichte van de kwaliteit van het leven van mens en natuur.

We doen onderzoek naar het verkrijgen van traditionele methoden en met een bijna seculiere ervaring, betere resultaten in de zin van een goed systeem voor de toekomstige gebruikers van het architectonische erfgoed.

KLEURRIJKE FINISH

Het esthetische uiterlijk van gebouwen, zowel nieuwe als historische, is gerelateerd aan de kwaliteit van de afwerking opgevat kleurbalans en functie van de huid van het gebouw. Het gebruik van minerale coatings in de massa zorgt voor een beschermende, ademende afwerking die weergeeft in de tijd verlopen en kleurdiepte onbekende synthetische systemen ontwerpen.

CARBONATATIEVoorstelling graphique-carbonatation2

Dit is een verschijnsel van de vorming van witte kristallen van calciumcarbonaat door de reactie die optreedt tijdens de rijping van hydraulische bindmiddelen hydroxide tussen koolstof en kooldioxide.

Voorstelling graphique-carbonatation1
Visueel is dit verschijnsel manifesteert zich door het verschijnen van witte vlekken op het oppervlak. De intensiteit van dit verschijnsel is gerelateerd aan de verouderingstijd en de op de relatieve vochtigheid, gedurende dit tijdvak. Door het observeren van de curve carbonatatie, merken we op dat hoe langer de verblijftijd van de mortel bij een relatieve vochtigheid tussen 30% en 90%, hoe groter het risico van kristalvorming omdat interval overeenkomt met een hoge mate van carbonatatie .

Voor bijna 0% en 100% relatieve vochtigheid waarden de snelheid van carbonatatie lijkt onbelangrijk omdat respectievelijk gebrek aan water en de moeilijkheid voor de kooldioxide door verstopte poriën passeren water toegepaste materiaal. Bijzondere aandacht moet worden geschonken aan gevallen dat het fenomeen kan weten, zoals de toepassing van verschillende diktes en toepassing van materialen op substraten onrijpe.